Η Σχολή

 


 

sxoli
IMG_0481_2_3
IMG_0388_89_90
IMG_0370_1_2
IMG_0183_4_5
IMG_0141_2_3
sxoli-overlay
slide-1
thespace
entrance
entrance2
entrance

H Elephant Dance School δημιουργήθηκε το 2016. Βρίσκεται στην Τούσα Μπότσαρη 11, στο Κουκάκι, δίπλα στο σταθμό του μετρό «Συγγρού-Φιξ», στην Αθήνα.

Η συνολική επιφάνεια της σχολής είναι 250τ.μ., με 4,50μ. ύψος. Περιλαμβάνει αίθουσα χορού επιφάνειας 80τ.μ., άνετο χώρο υποδοχής, χώρο αναμονής και χαλάρωσης, δύο χώρους αποδυτηρίων με ντουζιέρες και WC 40τ.μ. Η αίθουσα χορού σχεδιάστηκε και διαμορφώθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα για την ασφαλή χρήση της από τους χορευτές, ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν. Διαθέτει ξύλινο αντικραδασμικό δάπεδο σε δοκίδες, υψους 10εκ., καθρέφτες, μπάρες, τέσσερα ακροβατικά πανιά (aerial silks), υποδομή φιλοξενίας άλλων εναέριων τεχνών (hoop, static trapeze, straps, pole κ.α.), εξοπλισμό yoga και pilates (στρώματα yoga και pilates, ιμάντες, blocks, μπάλες pilates), στρώματα πτώσεων και επαγγελματικό ηχοσύστημα.

Στη σχολή διδάσκονται διάφορα είδη χορού (μπαλέτο, σύγχρονος, μοντέρνος κ.α.), εναέρια ακροβατικά, yoga και μαθήματα fitness, για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα, από την ιδρύτρια-ιδιοκτήτρια της σχολής και μια ομάδα από έμπειρους, εξειδικευμένους συνεργάτες καθηγητές.

Πέρα από τα μαθήματα, οι εγκαταστάσεις της σχολής προσφέρονται για ποικίλες δραστηριότητες – εκδηλώσεις, σεμινάρια, πρόβες κ.α. – σε καλλιτεχνικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να στεγάσουν σε ένα λειτουργικά σωστό χώρο τα έργα τους. Στόχος της σχολής Elephant Dance School είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές της να κινηθούν, να γυμναστούν, να μάθουν την τέχνη του χορού και να βελτιώσουν τις ικανότητές τους, συνδυάζοντας διαφορετικές μορφές τέχνης και κίνησης.

Η μελέτη του χώρου ανατέθηκε και εκπονήθηκε από το γραφείο Design 36, που ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις ανάγκες και τις προδιαγραφές λειτουργίας της σχολής, δίνοντας με τις επιλογές υλικών, εξοπλισμού, χρωμάτων και επίπλων ένα αυθεντικό και καθόλου επιτηδευμένο ύφος. Ο χώρος της σχολής διαμορφώθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από λειτουργική και αισθητική άποψη. Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τονίστηκαν τα στοιχεία που δίνουν ένα ιδιαίτερο ύφος με έμφαση στην απλότητα και την άνεση. Ταυτόχρονα τηρήθηκαν όλες οι προδιαγραφές που απαιτούνται για την ασφάλεια και υγιεινή των μαθητών και δασκάλων.